perjantai 10. lokakuuta 2014

Ruokaa mennen tullen

On the go -ruokailu ja street food eli niin sanotusti tien päällä ruokaileminen sekä katuruoka, alun perin katukojuista myyty pikkusyötävä, ovat aikalailla tätä päivää. Hyvä niin. Pitää olla vaihtoehtoja ja uusia ajatuksia. Toki street foodia on syöty kautta aikojen, mutta nyt siitä on tullut trendi.

Hyvää asiassa on se, että tähän skeneen on tullut loistavaa tarjontaa huippukokkien ja muidenkin ammattilaisten ansiosta. Itse näen tämän täydentävänä ja raikastavana tuulahduksena ruokatarjonnassa. Esimerkiksi pulled* sitä ja pulled tätä on käsittääkseni voimallisesti löytänyt jalansijaa juuri tämän trendin kautta.
*mm. pulled pork, eli nyhtöpossu

Mekin haluamme kantaa kortemme kekoon. Tässä vaiheessa on hyvä kertoa, että keittotiimimme on saanut uuden vahvistuksen. Toni Skog aloitti 1.10. Lagerblad Foodsin keittiömestarina. Hän tuo lisää ”lihaksia” ja ammattitaitoa porukkaamme. Loistava juttu.

Laitetaan tähän muutama ajatus kanapyörykästämme kyseiseen aiheeseen liittyen. Toimme markkinoille keväällä 2014 munakanan lihasta valmistettuja tuotteita. Kyseessä on siis munintansa lopettanut kana. Tämä on mm. ekologista, eettistä ja pienen hiilijalanjäljen toimintaa. Puhumme myös 100 % kotimaisesta raaka-aineesta. Lue lisää munakanan lihasta klikkaamalla tästä!

Tässä pari ajatusta street foodista Lagerbladin tapaan:


KANAPULLAT JA DIPPI PALSTERNAKKARANSKALAISILLA



















Lagerblad Kanapyörykät 16 g
palsternakkaa
chilimajoneesia
kurkkua

Valmista ranskikset uudella tavalla perunan sijaan palsternakasta. Valmista majoneesi itse tai käytä hyvää valmista. Kurkut voit halutessasi pyöräyttää etikka-sokeriseoksessa. Lämmitä kanapyörykät, kokoa annos ja ei kun menoksi!




KANAPYÖRYKÖILLÄ TÄYTETTY PERUNARIESKATASKU
ELI SUOMALAINEN KEBAB
















 



Lagerblad Kanapyörykät 16 g
perunarieskoja
amerikansalaattia
marinoitua punasipuli-kirsikkatomaattisalaattia
hyvää kastiketta maun mukaan

Marinoi punasipulit ja kirsikkatomaatit. Pese amerikansalaatti ja mausta vaikkapa balsamicolla. Valmista kastike tai käytä valmista kastiketta. Curry, chili, valkosipuli, ja yrtit sopivat mausteeksi. Lämmitä kanapyörykät ja rieskat. Halkaise iso rieska tai käytä pieni kokonaisena. Revi rieska taskuksi. Täytä ja tarjoile!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti